Gezonde lunch en het tussendoortje

Leerlingen krijgen een gezonde lunch dankzij de samenwerking met GGD Zuid-Limburg, het Voedingscentrum en een voedingsleverancier. De lunchtijd is 30 minuten, zodat leerlingen ook met voldoende rust hun eten en drinken kunnen nuttigen. Voor de lunch wordt het 80%-20% principe gehanteerd: 20% van de producten is wat minder gezond, bijvoorbeeld jam of notenpasta. De rest is afkomstig uit de Schijf van 5, zoals groente, fruit, boter, brood, vis, vlees en drinken. Elke drie maanden wisselt het aanbod gedeeltelijk, een aantal producten keert dagelijks terug. De GGD Zuid-Limburg en het Voedingscentrum beoordelen de lunch op gezondheid, waarbij ze samen met de school kijken of het aanbod passend is bij de doelgroep.

De lunch wordt begeleid door medewerkers en daardoor worden leerlingen goed gemonitord qua eetgedrag. Mochten hier bijzondere zaken opvallen, zoals te veel of juist te weinig eten, dan zullen wij in overleg met ouders kijken hoe we hier passende vervolgstappen in kunnen zetten. Indien ouders dit wensen, kan ook een voedingsdeskundige vanuit de GGD worden ingeschakeld om mee te denken. We houden rekening met voedselallergie├źn en geloofsovertuigingen en overleggen uiteraard als dat nodig is met ouders over passende oplossingen.  Alle benodigdheden om de lunch te nuttigen, worden tevens door school aangereikt.

Op deze manier draagt de gezonde lunch bij aan gezonder en bewuster eetgedrag. Naast de gezonde lunch krijgen de leerlingen ook een gezond tussendoortje in de kleine pauze aangeboden. Dit gezonde tussendoortje bestaat uit verschillende soorten groente en fruit die de leerlingen nuttigen. Als ouder hoeft u dus geen eten meer mee naar school te geven, dit wordt allemaal voor u en uw kind(eren) verzorgd.